Door het coronavirus zijn we vanaf 1 juni verplicht om in het OV een mondkapje te dragen. De mondkapjes van de Kostuumfabriek zijn wasbaar, van puur katoen en voorzien van een filter-ruimte. Je kunt er een dubbelgevouwen velletje keukenrol in stoppen of een stukje stofzuigerzak. Dit filter moet je vaker per dag wisselen. Het kapje kan je 1x per dag wassen op 60 graden. Voor de eerste maal gebruik ook wassen. Let erop dat je het losse filter eerst verwijdert. Het mondkapje is verstelbaar op elke maat. Er zitten zachte elastiekjes aan het mondkapje die je om je oren kan haken. Het kán gebeuren wanneer je een bril draagt, dat deze af en toe beslaat.

De mondkapjes zijn niet geschikt voor de medische sector. Ze beschermen je medemens tegen jouw speeksel-druppeltjes, die vrijkomen bij hoesten en niezen en soms bij een enthousiast gesprek. Dus wanneer iedereen ze draagt kunnen we elkaar beschermen. Het is geen garantie dat je geen corona krijgt. Als je een mondkapje draagt, is het nog steeds belangrijk dat je alle andere belangrijke coronamaatregelen blijft navolgen. Denk er dus altijd aan om zo veel mogelijk je handen te wassen, afstand tot elkaar te houden en zo min mogelijk naar buiten te gaan.

De mondkapjes van de Kostuumfabriek zijn handgemaakt in Zwolle, Nederland. De stof-dessins wisselen per week. Mocht je verzoeken hebben qua kleur, laat me dat dan weten, ik ga mijn best voor je doen!

Bestellen

De kosten zijn € 7,50 per stuk, inclusief verzendkosten. Je kunt ze bestellen vanaf 4 stuks, daarna per 2 erbij. Stuur een what’s-app bericht naar 06-12155168 met het aantal, je naam en adres. Ik stuur je per omgaande een Tikkie en de levertijd. Wanneer dit betaald is, verzend ik zo spoedig mogelijk je mondkapjes.

De Kostuumfabriek bekleed meubels en maakt kussenhoezen voor caravans, campers en interieur.

Er kan borduurwerk gemaakt worden, zoals letters op handdoeken en kant-en-klare illustraties. Tevens is er de mogelijkheid om logo’s te digitaliseren en te borduren.

Momenteel ben ik erg bezig met Up-cycling. De workshop Up-cycling wordt gegeven in blokjes van een half uur. Je neemt je kleding mee die je niet (zo vaak) draagt. We gaan kijken waarom je het niet draagt en wat we er aan kunnen veranderen zodat het weer hip wordt. Wanneer je met meer mensen komt, heb je elk een half uur. Met z’n tweeën dus een uur, waarbij de een kan omkleden en de ander advies krijgt. Maximaal zes personen. De kosten zijn € 25,- per persoon. Deze workshop kan bij jou thuis of bij mij in het atelier, Alm 6 in Zwolle. Reiskosten zijn € 0,80 per km.

Wat ook mogelijk is met Up-cycling is bijvoorbeeld van iets ouds iets anders en nieuws maken. Van een oude sjaal een kussenhoesje, van een oude tent een leuke tas of van oude leren stoelbekleding een boekomslag.