Beginners cursus naailes op de Volksuniversiteit Zwolle

Vanaf september 2018 mag ik deze cursus verzorgen.

Inschrijven kan op de website van de V.U.:  www.volksuniversiteitzwolle.nl

Naailes cursus

Leren naaien
In deze cursus leer je omgaan met je eigen naaimachine. De eerste paar lessen worden ingevuld met theorie over de naaimachine. Waar alle knoppen voor zijn, de naaivoetjes worden uitgelegd en hoe je in moet spannen. Tevens wordt er van alles verteld over fournituren (naaibenodigdheden), naaitermen komen aan de orde en we maken een etui met verschillende naden en een rits. Na deze eerste lessen gaan we een rokje maken van stof die je zelf mee mag nemen.
De begeleiding is individueel, zodat ieder op haar of zijn eigen tempo kan werken. Wanneer deze basis is gelegd mag ieder zelf kiezen wat er nog meer gemaakt wordt. Mits het niet te ingewikkeld is.
Voor wie is de cursus bedoeld? 
De eerste 12 lessen zijn bedoeld voor mensen die bijna niets van naaien weten. Echte beginners dus. In januari 2019 starten er lessen voor gevorderden.
In de naailessen voor gevorderden beginnen we met het theoretische gedeelte van de textielwarenkennis. De eigenschappen van de verschillende stoffen, de grondstoffen, weeftechnieken en stofbenamingen.
Daarna maken we gezamenlijk een tas. Vervolgens mag ieder weer maken wat hij of zij zelf leuk vindt. Ook hier is de begeleiding weer individueel.
Leren naaien voor beginners en gevorderden
U kunt bij de Volksuniversiteit Zwolle kiezen uit twee naailes cursussen:
1. Naailes Cursus voor Beginners: Beginners op de naaimachine. Uitleg van de machine, basiskennis van het naaldvak en de fournituren. Het maken van een etui en een rokje.
2.  Naailes Cursus voor Gevorderden: Vervolgcursus met textielwarenkennis. Het maken van een tas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *